Jautājumi un atbildes par Covid-19 un pārtikas drošumu

Šobrīd pasaulē nav apstiprināti gadījumi, kā arī gūti pierādījumi par to, ka Covid-19 tiktu pārnests ar pārtikas produktiem, vai, ka ar šo vīrusu būtu iespējams saslimt, lietojot uzturā piesārņotus pārtikas produktus. Līdzīgi nebūtu jāuztraucas, ka saslimt var, pieskaroties pārtikas iepakojumam, uz kura kaut kad iepriekš ir nonācis piesārņotājs, jo pārtikas iepakojums, kas no saražošanas brīža tiek pakļauts visdažādākajiem vides apstākļiem un temperatūrai, nevar būt infekcijas pārnēsātājs. Līdz ar to, pieskaroties iepakojumam, saslimšanas risks ir niecīgs. Tomēr ieteicams sekot epidemiologu norādījumiem un ievērot  personīgo higiēnu (gan ārpus mājām, gan agrtgriežoties), kas galvenokārt nozīmē regulāru roku mazgāšanu un dezinficēšanu.
 
Eiropas Komisijas Veselības un pārtikas nekaitīguma ģenerāldirektorāta sagatavotie jautājumi un atbildes par tēmu "COVID-19 un pārtikas nekaitīgums"
 
  • Publicēts:
    23.09.2020