23. novembrī robežu pārvaldības programma Centrālajai Āzijai (BOMCA 10) rīkoja savu otro reģionālās vadības grupas sanāksmi. Šis pasākums kalpoja kā programmas virzošais instruments, kas nosaka un uzrauga programmas īstenošanas stratēģisko virzienu.

BOMCA 10 īstenošanas partneru konsorcijs, saņēmējinstitūcijas no visām piecām Centrālāzijas valstīm un līdzekļu devēju pārstāvji no ES delegācijām Centrālāzijas valstīs, pulcējās, lai izskatītu programmas progresu kopš 2021. gada decembra, līdzšinējos sasniegumus un izaicinājumus, kā arī pārrunātu reģionālo darba plānu nākamajam gadam.

Apsveikuma runā Eiropas Savienības delegācijas Kirgizstānā projektu vadītājs Kosimo Lambertijs-Fosati uzsvēra, ka:

Programma ir īpaši saistīta ar vairākiem tās stratēģiskajos dokumentos noteiktajiem ES mērķiem un ir kļuvusi par vadošo iniciatīvu reģionā un vienu no ilgākajām ES finansētajām programmām pasaulē. Integrētās robežu pārvaldības principu piemērošana, kā arī zināšanu un labās prakses apmaiņa gan ar ES dalībvalstīm, gan Centrālāzijas reģionā ir viens no programmas stūrakmeņiem. Eiropas Savienība ir pārliecināta, ka šāda veida pastiprināta reģionālā sadarbība ir labākais veids kopīgu problēmu risināšanai, un tas ir arī nozīmīgs reģionālās drošības un stabilitātes nodrošināšanā Centrālāzijā.

Vairāk - bomca-eu.org